Restaurangutrustning

All utrustning du behöver till din restaurang

By

Kaffebryggare

Kaffebryggare är ett ganska brett begrepp som innefattar allt som brygger kaffe. Allt eftersom tiden har gått så har även kaffebryggarna och kaffekokarna utvecklats och fått fler och fräckare funktioner. Behöver man egentligen dessa funktioner eller är det bara extravaganser för att kunna sälja fler och dyrare maskiner?

För en restaurang är kaffe ett A och O oavsett vilken typ av kök man har. Så länge man serverar mat så förväntar sig kunderna att man ska kunna få en kopp kaffe på maten. Det är inte alltid så himla säkert att det lönar sig att ha en kaffemaskin då dessa är dyra att köpa in, en kaffebryggare för restaurangbruk har man däremot råd med. Man kan inte brygga lika många kaffedrinkar som espresso etc. men man kan i alla fall erbjuda sina kunder kaffe.

Det finns funktioner där kaffebryggaren själv mal bönorna, vilket är fantastiskt då nymalda bönor ger en helt annan arom och karaktär åt kaffet. Det finns även speciella maskiner med speciella filter som framhäver aromer och smaker ännu bättre. Det är framför allt ekonomiskt att ha ett fast filter då man slipper byta och köpa melittafilter hela tiden. För att få en helt självgående kaffebryggare ska man även komplettera med en vattenbehållare, så att man slipper fylla på vatten mellan varje bryggning kaffekokaren gör.